15 Bestuurders lopen tegen de lamp

Dendermonde – De lokale politie organiseerde gisteren tussen 14 en 20 uur op verschillende plaatsen controles. “Met het Zonaal Veiligheidsplan als referentie werd er voornamelijk gecontroleerd op sturen onder invloed van alcohol en verdovende middelen”, aldus verkeerscoördinator Francis Van Hove.

“Aan 582 bestuurders werd een ademtest of checklist opgelegd. Maar liefst 15 bestuurders werden positief bevonden. Meerdere bestuurders trachtten de controle te ontlopen. Op één motorrijder na werden ze allen teruggehaald. Eén van deze bestuurders testte positief op drugs, een andere op alcohol. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs door het Parket van de Procureur des Konings onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen.”

“Er werden 2 bestuurders – 1 automobilist en 1 bromfietser – geïntercepteerd welke geen houder waren van een geldig rijbewijs. De autobestuurder reed zo al 8 jaar rond. 2 voertuigen waren niet geldig verzekerd. Ze werden in beslag genomen en getakeld. Er werd 7 keer geverbaliseerd wegens het niet dragen van de gordel en/of gebruik kinderzitje.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord