Zoek

Katuit blijft het hoogtepunt van de zomervakantie!

Dendermonde – De traditionele reuzenommegang Katuit sluit op donderdag 29 augustus twee fantastische zomermaanden af. Katuit start stipt om 20 uur en volgt het parcours Gentsesteenweg, Kerkstraat, P. Van Duysestraat, Sas, Greffelinck, E. Van Winckellaan, Beurzestraat, Kerkstraat, Justitieplein, Fr. Courtensstraat, Kasteelstraat, Gedempte Dender, Papiermolenstraat, Werf, Koningin Astridlaan, Dijkstraat, Oude Vest, Lindanusstraat, Leopold II laan, Brusselsestraat, Vlasmarkt en Grote Markt.

Katuit telt opnieuw duizend gekostumeerde figuranten, brengt de Dendermondse spotnamen tot leven en toont levende folklore, historische en volkse taferelen en unieke praalwagens. Het hoogtepunt van Katuit zijn uiteraard Indiaan, Mars en Goliath, de geliefde Gildereuzen die het hart van elke Dendermondenaar een tikje sneller laten slaan.

Na afloop van de reuzenommegang wordt om 23 uur achter het stadhuis een feeëriek muzikaal vuurwerk afgestoken. De dansende reuzen Indiaan, Mars en Goliath nemen een half uur later aan de kazerne alweer afscheid. Het feest wordt afgesloten met een Reuzenfuif op de Grote Markt.

De politie laat weten dat het op de dag van Katuit vanaf 18 uur voor voertuigen verboden is te parkeren of stil te staan in de straten van de omloop, de vorming en de ontbinding. Vanaf 19.30 uur wordt alle verkeer verboden in de straten van de omloop, de vorming en de ontbinding (bijzondere regeling voor de Noordlaan). Parkeren is op volgende plaatsen niet mogelijk: Administratief Centrum, RAC (deel), Kazernestraat, Kazernedomein, Gedempte Dender, Parking De Bruynkaai (deel).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie