Search

Aymonsgezellen strijden voor titel Belgisch barbecuekampioen

Dendermonde – Zondag 25 augustus vindt in Oostende het achtste Belgisch Kampioenschap Barbecue plaats. Hierbij wordt op zoek gegaan naar het beste BBQ-team van het land. Aan de start verschijnt ook de barbecuevereniging Aymonsgezellen uit Dendermonde. Ze krijgen de hete adem van dertig andere teams in de nek.

Het kampioenschap start om 9 uur ’s morgens. De deelnemende teams moeten vijf barbecuegerechten bereiden: een gerecht met pladijs en Oostendse langoustine, één kipgerecht, een gerecht met varkenskroon, één met een tussenribstuk van het Belgisch witblauw ras en tenslotte een BBQ-dessert.

De jury bestaat uit koks van toprestaurants. Peter Goossens van het Hof van Cleve is peter van het kampioenschap. Hij wordt bijgestaan door collega-chefs en sous-chefs van gerenommeerde Belgische sterrenrestaurants, waaronder Hof ter Eycken, restaurant Michel, Lijsterbes, Eyckerhof, kasteel Diependael, Centpourcent, Den Gouden Harynck, Sans Cravate, De Karmeliet, Hertog Jan, Ter Leepe, La Durée, Ten Bogaerde, Pand 19, De Refter en L’Ecallier du Palais Royal.

“De toegang tot dit evenement is gratis. De hele dag kan het publiek komen proeven van de beste en meest verfijnde barbecuegerechten, die door de deelnemende teams ter plaatse worden bereid”, aldus medeorganisator Charly Van den Bosch. “Een deel van de opbrengst van het kampioenschap wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is dat de vzw Think Pink, die zich inzet om mensen meer bewust te maken van borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.”

De winnaar in elk van de vijf categorieën wordt om 18 uur bekendgemaakt. We duimen voor het team uit Dendermonde onder leiding van teamcaptain Luc Baert.

Meer informatie: www.bbqa.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie