Stadsbestuur bijzonder tevreden met premie voor Scheepvaartmuseum

Baasrode – Het Scheepvaartmuseum ontvangt van de Vlaamse regering een restauratiepremie van bijna 80.000 euro. De totale kostprijs van de geplande restauratiewerken bedraagt zo’n 145.000 euro. De stad neemt 40.000 euro voor zijn rekening.

“De inspanningen van het stadsbestuur voor de toekenning van de restauratiepremie voor het Scheepvaartmuseum werpen hun vruchten af”, zeggen schepen Leen Dierick (CD&V) en schepen Lien Verwaeren (CD&V). “En daar zijn wij uiteraard meer dan tevreden mee. De aanvraag voor de restauratiepremie dateert van begin 2012. Dat wij nu dit goede nieuws mogen ontvangen, toont aan dat wij een sterk dossier hebben ingediend”.

“Wij zijn verheugd dat wij met verenigde krachten dit unieke museum zijn verdiende uitstraling kunnen teruggeven. Bij de start van de feestmaand is dit goede nieuws toch de kers op de taart”, menen schepen Dierick en schepen Verwaeren. “Zodra wij het bericht ontvingen, zijn we meteen aan de slag gegaan zodat geen kostbare tijd voor dit bijzondere museum in Baasrode verloren gaat”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord