Zoek

Jongeman met Koninklijke ambities in Grembergen

Grembergen – De jongerenafdeling van de Vlaamse Kring Sint-Lutgardis zet na de gesmaakte toneelversie van ‘Pluk van de Petteflet’ volgende maand de klassieker ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw op de planken.

Kinderen, jongeren en volwassenen acteren opnieuw samen in een setting waarvoor de decor- en technische ploeg van de vereniging geen uitdaging uit de weg ging. Het resultaat is een vlotte, verrassende, soms grappig en soms ontroerende voorstelling die de kleinsten – vanaf 6 jaar – zeker zal boeien, maar die ook genoeg knipogen bevat om de volwassenen te amuseren.

Aan het basisverhaal werd niet gemorreld: Stach, een jongen die geboren werd op de dag dat de oude koning stierf is vastbesloten om zelf koning van Katoren te worden. Omdat de ministers niet meteen zitten te wachten op iemand die boven hen staat, laten ze hem verschillende opdrachten uitvoeren. Bijgestaan door zijn oom Gervaas en Kim, een meisje dat hij tijdens één van de opdrachten ontmoet, geeft Stach het beste van zichzelf om zijn droom in vervulling te laten gaan en koning van Katoren te worden.

Er zijn voorstellingen op zaterdag 8, vrijdag 14 en zaterdag 15 maart om 20 uur en een namiddagvoorstelling op zondag 9 maart om 15 uur. Alle voorstellingen vinden plaats in zaal Uilenspiegel, Dr. Haekstraat 1 in Grembergen. Tickets kunnen worden gereserveerd op 052 21 88 77.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie