Zoek

“Ons album klinkt als het begin van een nieuwe dag”

Dendermonde – De Dendermondse folkband Roots, met Jan Van Rossem en de nieuwe zangeres Laure Sabbe, heeft net een nieuw album ‘Point Blue’ in de winkelrekken liggen en maakt zich klaar voor een uitgebreide tour doorheen Vlaanderen en misschien zelfs Wallonië en Noord-Frankrijk.

Het voorbije jaar was bijzonder druk voor Roots. “We moesten op zoek naar nieuwe muzikanten. We speelden voor de eerste keer op het zomerfestival Dranouter. We richtten een vzw op en gingen op zoek naar sponsoring en subsidies voor het nieuwe album. We schreven ook meer eigen muziek, hebben ongelofelijk hard gerepeteerd en brachten uiteraard ook heel wat tijd door in de studio”, vertelt Jan Van Rossem. Het was het meer dan dubbel waard, dat vindt ook Erwin Sabbe van Roots. “Je moet zo’n nieuw album zien als een bevalling”, lacht Erwin.

Het albumtitel ‘Point Blue’ verwijst naar het moment waarop de nacht bijna onmerkbaar overgaat in de dag. “Het donkerste van de nacht is voorbij en in de lucht hangt het begin van een nieuwe en prachtige dag. Zo klinkt ook het album. Sommige nummers op het album zijn opgewekt, terwijl andere nummers wat meer ingetogen zijn”, geeft Jan Van Rossem mee. Het album werd opgenomen in de studio van Erwin Libbrecht, bekend van de folkband Kadril. “In de zomer van 2012 hadden we voor de eerste keer contact in de backstage van het festival ‘Folk in Ham’. In de maanden die daarop volgden, veranderden enkele muzikanten en werd er meer zelf geschreven, zodat de band zich klaar voelde om in het voorjaar van vorig jaar zelf met Erwin contact op te nemen. De deal was vrijwel onmiddellijk beklonken. Vanaf dan ging het in een rechte lijn naar ‘Point Blue’”, vertelt Erwin Sabbe. “Het plan was om het album voor kerstdag klaar te hebben, maar dat is net niet gelukt”, voegt Jan Van Rossem toe.
De concertkalender van Roots loopt intussen aardig vol. “We hebben op dit moment al 16 optredens geboekt en daar komen er de komende weken wellicht nog meer bij. We hopen dankzij het album ook meer te kunnen optreden in Wallonië en Noord-Frankrijk. We speelden al een keer in Jeumont in Noord- Frankrijk en het publiek was er fantastisch. De mensen – ook veel jonge mensen – amuseerden zich van de eerste tot de laatste noot. In Vlaanderen duurt het meestal even voor het ijs is gebroken”, aldus Jan Van Rossem. Roots stelt op zaterdag 5 april zijn nieuwe cd ‘Point Blue’ voor in de feest van het Sint-Vincentiusinstituut. Special guest is de Ierse singer-songwriter Daïtha Rua. De toegang is gratis. Voor zij die dit moeten missen, is er een herkansing op 4 juli in de tuin van het Huis Van Winckel in de Kerkstraat.

Meer informatie: www.facebook.com/roots.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie