Zoek

“We raden joggers af het loopparcours te gebruiken”

Sint-Gillis – Het loopparcours en de Finse piste die in september vorig jaar werden in gebruik genomen zijn volgens N-VA-gemeenteraadsleden Marius Meremans en Bart Claes “slecht onderhouden en gevaarlijk”.

“Het is ronduit huilen met de pet op. Het parcours wordt helemaal niet onderhouden en vertoont grote putten. Je zakt compleet weg in de groeven van de tractorsporen en we kunnen joggers alleen maar afraden om dit parcours te gebruiken. Het risico op blessures is veel te groot”, aldus Marius Meremans, Vlaams volksvertegenwoordiger.

Gemeenteraadslid Bart Claes zal het probleem aankaarten bij sportschepen Verhelst. “Als het stadsbestuur het joggen wil promoten en er graag mee uitpakt, dan verwacht de gebruiker toch dat de stad het ingehuldigde parcours deftig onderhoudt. Als je bij wat regenval het parcours niet meer kan gebruiken, betekent dit dat je het enkel kan gebruiken gedurende de twee zomermaanden en dan moet het wel droog blijven”, meldt Bart Claes.

Meremans en Claes vragen het stadsbestuur “een duidelijke visie over joggen, met regelmatig onderhoud van het loopparcours én een uitbreiding van de Finse piste, zodat Dendermondenaars veilig en ook ’s avonds verantwoord kunnen joggen”. Ze willen ook graag “een duidelijke visie over de huidige atletiekpiste die er ook weer verwaarloosd bijligt.”

“Als we kijken hoe andere, vaak kleinere gemeenten (Wetteren, Lebbeke, Wommelgem, …. ) er wel in slagen om met een mooie Finse piste en dito loopparcours uit te pakken, dan kunnen we alleen maar concluderen dat dit stedelijk sportbeleid ondermaats presteert”, is hun conclusie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie