Leerlingen brengen Spaanse les in de praktijk

Dendermonde – De leerlingen van het zesde jaar aan het KAD kregen onlangs de kans hun Spaans te oefenen in de klas met “een echte Spanjaard”. Ze kregen het bezoek van Fernando Camblor Sánchez, een Spanjaard die sinds een half jaar in Zele woont en werkt.

“Hij vertelde over de economische crisis in Spanje en over de vele jongeren die daar ondanks hun diploma geen werk vinden en naar het buitenland moeten vertrekken”, meldt Sarah Laureys.

“Het gesprek verliep zeer vlot en de leerlingen bestookten Fernando met vragen. Ze waren er duidelijk trots op dat hun schoolkennis van de taal in het echt ook werkte. Ook Fernando was aangenaam verrast door het niveau van de leerlingen. Het gesprek ging uiteraard over de verschillen tussen België en Spanje, maar ook over muziek, films en eender welk onderwerp dat de leerlingen aanbrachten. De les Spaans was nog nooit zo snel voorbij!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord