Zoek

Leerlingen brengen Spaanse les in de praktijk

Dendermonde – De leerlingen van het zesde jaar aan het KAD kregen onlangs de kans hun Spaans te oefenen in de klas met “een echte Spanjaard”. Ze kregen het bezoek van Fernando Camblor Sánchez, een Spanjaard die sinds een half jaar in Zele woont en werkt.

“Hij vertelde over de economische crisis in Spanje en over de vele jongeren die daar ondanks hun diploma geen werk vinden en naar het buitenland moeten vertrekken”, meldt Sarah Laureys.

“Het gesprek verliep zeer vlot en de leerlingen bestookten Fernando met vragen. Ze waren er duidelijk trots op dat hun schoolkennis van de taal in het echt ook werkte. Ook Fernando was aangenaam verrast door het niveau van de leerlingen. Het gesprek ging uiteraard over de verschillen tussen België en Spanje, maar ook over muziek, films en eender welk onderwerp dat de leerlingen aanbrachten. De les Spaans was nog nooit zo snel voorbij!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie