Zoek

Kinderfonds De Tondeldoos krijgt meer juridische zekerheid

20140211_detondeldoos
Grembergen – Maandag 10 februari werd het Kinderfonds De Tondeldoos van een feitelijke vereniging tot een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) omgevormd.

“Na bijna 10 jaar actieve werking als feitelijke vereniging werd het hoog tijd om over te gaan naar een vzw-vorm”, aldus Gino Bertin. “Onze werking evolueerde van een ondersteuning van 11 gezinnen in Grembergen tot een uitgebreide werking voor een 80-tal gezinnen in Groot-Dendermonde. Maar meer werk, meer gezinnen, meer activiteiten, brachten ook meer risico’s met zich mee.”

Gino Bertin: “Deze vzw-vorm is een hart onder de riem, én een juridische zekerheid voor alle trouwe medewerkers, maar biedt ook opportuniteiten voor de gezinnen waar we voor zorgen. Instanties zoals Welzijnszorg, Koning Boudewijnstichting kunnen nu projecten van onze vzw steunen. We blijven actief voor onze gezinnen in armoede zorgen, samen met de andere sociale actoren in Dendermonde, door hen een ruime waaier aan diensten aan te bieden : van voedselpakketten tot vorming, van kledingmarkt tot uitstappen om het sociaal isolement te doorbreken, van hulp bij documenten tot begeleiding bij andere diensten enzovoort.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie