Zoek

Afschaffing herdenking gestorven leden van de Koninklijke familie

Dendermonde – Het is al sinds 1935 de gewoonte op 17 februari de gestorven leden van de Koninklijke familie te herdenken. Ook in Dendermonde. De reden is overlijden van Koning Albert I op die dag.

“Dit jaar, op maandag 17 februari om 16 uur, zal het echter de laatste keer zijn dat het college van burgemeester en schepenen en de diverse oud-strijdersverenigingen samenkomen aan het Heldenplein voor een bloemen-neerlegging aan het Oorlogsmonument”, laat het stadsbestuur weten.

“Het college wenst deze herdenking op een plechtige wijze af te sluiten en houdt er aan om de vertegenwoordigers van alle oud-strijdersbonden te bedanken voor hun jarenlange oprechte inzet en betrokkenheid.”

“Het afschaffen van deze plechtigheid op 17 februari betekent niet dat het Dendermondse stadsbestuur geen oog meer zou hebben voor herdenkingen. Integendeel, in dit 100e jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, wil de stad meer dan ooit inzetten op het in herinnering brengen van het oorlogsleed en het actief uitdragen van een vredesboodschap. Ter ere van de gestorven leden van de Koninklijke familie, zal het stadsbestuur trouwens ook elk jaar op 17 februari de vlaggen van haar openbare gebouwen halfstok blijven hangen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie