Open Vld tevreden met tweerichtingsverkeer in de Kasteelstraat

20140214_openvld
Dendermonde – Het stadsbestuur laat op vraag van onder meer Open Vld tijdelijk tweerichtingsverkeer toe in de Kasteelstraat. Hierdoor is het mogelijk van de Veerstraat via de tijdelijke weg over de parking richting Papiermolenstraat te rijden.

“Omwille van de werken aan de Bogaerdbrug, dienden automobilisten voorheen via de Veerstraat, de Noordlaan en de Kasteelstraat de tijdelijke weg te bereiken. Het gevolg hiervan was dat men veel potentiële conflictpunten met andere weggebruikers – zwakke in het bijzonder – creëerde. Zo moest men tweemaal het fietspad passeren op de Noordlaan, alsook het voetpad daar”, aldus Tina De Keyser van Open Vld Dendermonde. “Ook de grote omrijafstand, voor een stuk straat van ongeveer 50 meter, is tegen alle logica in.”

“Onze fractie is tevreden dat het stadsbestuur het tijdelijke tweerichtingsverkeer heeft ingevoerd. Het past in het kader van het Open Vld programma waarbij we zoveel mogelijk het verkeer trachten te rationaliseren met oog voor de zwakke weggebruiker. Net zoals met de noodbrug, parallel aan de Bogaerdbrug, voert het schepencollege alsnog een maatregel door die werd voorgesteld door onze fractie. Helaas telkens na enkele maanden. Zo wordt de mobiliteit in de binnenstad onnodig inefficiënt gemaakt.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Eén reactie

Geef een reactie