Zoek

Leerlingen bezoeken hun Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten

20140215_hemaco
Dendermonde – “Voor de zesde keer al vertrekken 22 leerlingen uit het vijfde jaar humaniora van het Heilige Maagdcollege en twee begeleiders op uitwisseling naar de Hoërskool Garsfontein in Pretoria, Zuid-Afrika”, mailt leerkracht Sven Van der Linden.

“Het doel van de uitwisseling is beide leerlingengroepen onder te dompelen in een voor hen vreemde, maar door het beperkte taalverschil tegelijk vertrouwde, omgeving. Daarom verblijven de leerlingen in gastgezinnen. Ze wonen ook een aantal lessen bij. Daarnaast bezoeken ze Soweto en Pretoria, volgen ze de bekende Panoramaroute en gaan ze wildlife spotten in het Krugerpark.”

De Dendermondse leerlingen verblijven van 25 februari tot 9 maart 2014 in Zuid-Afrika. Sven: “In oktober volgt het tegenbezoek van de Zuid-Afrikanen. Ook zij zullen kennismaken met Dendermonde en het schoolleven hier. Daarnaast trekken zij naar o.a. Brussel, Gent, Bouillon, Flanders Fields en Parijs.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie