Bloemencorso sluit herdenking ‘De Groote Oorlog’ af

Sint-Gillis – ‘Als bloemen konden spreken’ wordt het thema van het Bloemencorso dit jaar. Het kleurrijke bloemenspektakel is op zondag 7 september meteen ook de afsluiter van de herdenking van De Groote Oorlog in Dendermonde.

“Het thema zal onze wagenbouwers ongetwijfeld inspireren om er een memorabele herdenking van de eerste wereldoorlog van te maken, 100 jaar na datum”, aldus regisseur Stijn De Wolf. “In het verlengde van de herdenkingsactiviteiten rond dit gebeuren, zal het bloemencorso van Sint-Gillis de heroïsche en menselijke, soms trieste, soms hoopgevende verhalen van wereldoorlog I weer tot leven trachten te brengen.”

Regisseur Stijn De Wolf wil vooral dat de wagenbouwers het publiek iets laten zien over de eerste wereldoorlog wat we nog niet weten. “Wat we niet willen is een corso met louter militaire aspecten. Maar wel een corso die herinnert aan de totale waanzin van die tijd. Wat we niet mogen vergeten, is welke impact deze eerste wereldoorlog had op de mensen toen. In die tijd had Europa een 200 miljoen inwoners waarvan er 60 miljoen actief meevochten. Bij de wapenstilstand in 1918 waren er alleen al bij de soldaten 10 miljoen gesneuvelden. Ik ben er van overtuigd dat iedere wagenbouwer ons iets uniek kan laten zien over deze oorlog.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord