Zoek

Nieuw park moet voor meer groen zorgen

20140330_nieuwpark
Dendermonde – Gemeenteraadslid Tomas Roggeman (N-VA) stelde tijdens de voorbije gemeenteraad voor om in Oudegem een park in te richten.

“Volgens een studie die de stad in 2009 liet maken, hebben Oudegem en Schoonaarde het minste groen van alle Dendermondse deelgemeenten. Vanuit de gemeenteraad willen we daar iets aan doen. Voor Oudegem is een nieuw park de beste optie. Het aangewezen terrein omvat 5,6 hectare en ligt tussen de Oudegemse Baan, Hof Ten Bos en de Zijpestraat”, aldus Tomas Roggeman.

“De locatie van het terrein is subliem. In vogelvlucht ligt het op amper 60 meter van het dorpsplein en langs de Zijpestraat sluit het aan bij het sportterrein. Dit past volledig binnen de ruimtelijke planning van de stad. Een parkgebied is een goede investering: het trekt jonge gezinnen aan en verhoogt de levenskwaliteit. Al in de jaren ’60 voorzag het toenmalige Oudegemse schepencollege om een dorpspark in te richten. Maar bij de fusie werd dat plan opgeborgen en nooit meer opgerakeld – tot nu.”

François De Bleser , schepen van leefmilieu, reageerde alvast positief op het voorstel.

“In Schoonaarde zijn er minder mogelijkheden voor groene zones. Voor openbaar groen in de dorpskom is er maar 1 optie: de pastorietuin openstellen voor het publiek”, aldus Roggeman. Dit voorstel kon op minder bijval rekenen omdat de pastorietuin eigendom is van de stad en zal worden verkocht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie