Zoek

“Voetpaden niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers”

20140330_bogaerdbrug
Dendermonde – Open Vld-gemeenteraadslid Gino Van der Vreken stelde vast dat de voetpaden ter hoogte van de nieuwe Bogaerdbrug niet toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Hij maakte hier melding van in de raadscommissie Openbare Werken.

Gino Van der Veken: “Toen ik onlangs voorbij de beschadigde Bogaerdbrug wandelde, heb ik vastgesteld dat de voetpaden ter hoogte van beide zebrapaden niet verlaagd zijn. Het is duidelijk dat de voetpaden hierdoor niet toegankelijk zijn voor onder andere rolstoelgebruikers of kinderwagens, en dit terwijl even verderop het voetpad wel verlaagd is en op dezelfde hoogte ligt als de rijweg. Het is onbegrijpelijk dat men bij het uitvoeren van dit prestigeproject tweemaal in de fout is gegaan en dat dit bovendien niet eerder werd opgemerkt in de ontwerpfase of bij de opvolging van de werken, die alweer onvoldoende is gebleken. Gezien de terechte protestactie van personen met een handicap net voor de start van de vorige gemeenteraad vermoed ik dat Dendermonde met deze blunder ook niet aan haar proefstuk toe is”.

Deze week werd bekendgemaakt dat de beschadigde onderdelen van de brug zullen worden hersteld.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie