Zoek

Jongsocialisten in de bres voor de carnavalgroepen

Dendermonde De Jongsocialisten Dendermonde doen vandaag een oproep aan “het stadsbestuur om enkele maatregelen te treffen voor een beter verloop van carnaval, en vooral de afbraak van de wagens”.
Voorzitter Raf Van Volsem: “Deze wagens worden elk jaar na de stoet afgebroken omdat het telkens om themawagens gaat die dus moeten aangepast worden. Bij het afbreken van deze wagens is er natuurlijk veel afval, verschillende soorten afval. Dat niet altijd gemakkelijk kwijt te raken is, opgespoten piepschuim is een perfect voorbeeld. Je kan het niet kwijt in het containerpark in Dendermonde. Enkel in Lebbeke waar je tegen een extra betaling het afval kan kwijt raken. Dit is een heel dure zaak voor de verenigingen. Daarom vragen we om het voorbeeld van Ninove te volgen. Daar geeft het stadsbestuur de groepen de mogelijkheid om hun afval in de container te gooien. Voor een afgesproken termijn kan de stad containers op een bepaalde plaats zetten en dan is het aan de groepen zelf om hier gebruik van te maken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie