Zoek

Open Vld pleit voor activering leefloners

Dendermonde – Hilde Dierickx (Open Vld) pleitte er op de OCMW-raad voor om de extra financiële middelen, door staatssecretaris Maggie De Block ter beschikking gesteld, te besteden aan het activeren van leefloners.

“Door het strikte, maar humane asielbeleid van de staatssecretaris daalde het aantal asielaanvragen en worden nog zelden asielzoekers naar de OCMW’s doorgestuurd. Met deze besparing van 33 miljoen euro betaalt de federale overheid 5 procent meer terug aan de OCMW’s voor de leefloners. Voor het lokale OCMW levert dit meer dan 40.000 euro extra op”, stelt Hilde Dierickx. De financieel beheerder bevestigt dit bedrag.

“Open Vld pleit ervoor deze middelen aan te wenden om de kerntaak van het OCMW te versterken, namelijk hulpverlening en activering van leefloners naar integratie en naar de arbeidsmarkt, want een job is nog altijd de beste sociale bescherming en houdt mensen uit de armoede. Dit levert twee keer winst op: de cliënt is niet langer afhankelijk van een uitkering en verwerft een inkomen dat hoger is dan het leefloon, en het OCMW kan meer investeren in de begeleiding van andere cliënten die vaak meer omkadering nodig hebben”, meent Hilde Dierickx. Het OCMW gaat hiermee akkoord.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie