“Tarifering containerpark niet conform het gemeentedecreet”

Lebbeke – Gemeenteraadslid Gunther Buggenhout (Vlaams Belang) is sinds de verhoging van de tarieven van het containerpark door Verko meermaals tussengekomen over het feit dat deze verhoging niet conform het gemeentedecreet was. “Het raadslid hield vol dat de nieuwe tarifering door een gemeenteraadsbeslissing diende bekrachtigd te worden, maar meerderheidspartijen Open VLD en CD&V hielden de boot af. Ze weigerden dan ook in te gaan op het voorstel van Vlaams Belang om de prijsverhoging van oktober 2013 teniet te doen en zodoende de oude tarifering weer in te voeren”, aldus perswoordvoerder Steven Creyelman. “Het raadslid krijgt nu, na de indiening van een klacht, over de volle lijn gelijk van het binnenlands bestuur. Zodoende moet het College van Burgemeester en Schepenen zich zo spoedig mogelijk in regel stellen met het gemeentedecreet.”

“In de periode van oktober 2013 tot de dag van vandaag zijn de bedragen die in het containerpark werden aangerekend dus op een onwettige manier verkregen”, aldus Gunther Buggenhout. “Ik ben alvast benieuwd welke trukendoos de meerderheid nu weer zal bovenhalen om te doen alsof ook dit weer andermans fout is. Misschien moet de burgemeester in de toekomst maar eens naar de oppositie luisteren om dergelijke toestanden te vermijden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie