Heizijde viert gouden jubileum met boek

Lebbeke – De parochie Lebbeke-Heizijde viert haar gouden jubileum met het boek ‘50 jaar parochie Lebbeke-Heizijde (1964-2014). De weg naar ‘Ars’ heen en terug’. “Het ontstaan, de ontwikkeling en toekomst van deze jonge parochie staat eigenlijk model voor heel wat andere parochies in Vlaanderen”, aldus gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor erfgoed. “Vandaar onze interesse voor dit geschiedkundig onderzoek en de publicatie ervan in een fraai geïllustreerd en zeer toegankelijk boek.” De geschiedenis van de parochie Heizijde zelf wordt beschreven door Luc Pieters. Hij kan door zijn onderzoek in talrijke archieven en een eigen uitgebreide verzameling documenten, maar ook als lid van de kerkfabriek en van het centrale kerkbestuur, die geschiedenis als het ware van binnenuit vertellen. Dat het boek niet blijft steken in een nostalgisch terugblikken, bewijzen de bijdragen van twee gastauteurs die hun licht werpen op een aantal markante actuele kerkelijke evoluties.

De publicatie ‘50 jaar parochie Lebbeke-Heizijde (1964-2014). De weg naar ‘Ars’ heen en terug’ werd uitgegeven door het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, dienst Erfgoed. Het boek telt 232 bladzijden en kost 25 euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord