Hedendaagse kunst verbindt Wieze en Dendermonde

Lebbeke – Umland is een kunstproject van curator Els Wuyts in twee prachtige huizen met een gelijkaardige geschiedenis. Wuyts verbindt via een tentoonstelling met hedendaagse kunst Huis Van Winckel in Dendermonde – een stedelijke context – en Villa De Olmen in het landelijke Wieze. Beide huizen werden gebouwd in het interbellum. Ze waren beiden bedoeld als woonhuis en doen nu, elk via hun eigen parcours, dienst als tentoonstellingsruimte. Umland wil aantonen dat plaatsen een belangrijke functie krijgen in het geheugen, de herinnering en het sociale landschap. Er wordt gewisseld tussen stedelijke contexten, rurale omgevingen of het gevoel van thuis.

Umland met werk van Elke Andreas Boon, Ilona Plaum, Lucie Renneboog, Mira Sanders, Sven Verhaeghe en Karel Verhoeven loopt van 11 mei tot 15 juni in Huis Van Winckel en Villa de Olmen. De expositie is open op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. Op 5 juni vindt een begeleide fietstocht van Villa De Olmen naar Huis Van Winckel plaats én geeft curator Els Wuyts een rondleiding.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord