Zoek

Schooltoneel over uit de hand gelopen experiment

20140421_schooltoneel

Dendermonde – De leerlingen en leerkrachten van het VTI Dendermonde brengen volgende maand het stuk ‘De Golf’ van auteur Ron Jones. De regie is van Carlo Moens. “Het is een hele onderneming geworden waarin de leerlingen en leerkrachten niet alleen instaan voor de acteerprestaties maar ook voor het afficheontwerp, decor, geluid, kledij, grime en licht”, laat Helga Buelens weten.

Frank Boeykens, de populaire geschiedenisleraar, behandelt het nazisme en de Tweede Wereldoorlog in zijn lessen. Omdat zijn leerlingen nogal ongeïnteresseerd reageren, start hij een experiment om hen te tonen hoe bewegingen als het nazisme zich ontwikkelen en altijd weer opkomen. Zo ontstaat het groepsgebeuren ‘De Golf’ die de hele klas en zelfs de hele school op zijn kop zet. Het spel wordt zo hoog gespeeld dat het compleet uit de hand loopt.

‘De Golf’ wordt opgevoerd op 9, 10, 16 en 17 mei in het auditorium van de school aan de Em. Van Winckellaan 40. Reserveren is nodig en kan via 052 21 17 96 en 0499 70 09 21.

Meer informatie: www.vtidendermonde.be

Onderschrift : Al maanden zijn deze leerlingen aan het repeteren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie