Zoek

Marc O’Reilly in Belgica

Dendermonde – Cultuurcentrum Belgica presenteert op vrijdag 26 september Marc O’ Reilly én Stanton, twee vliegen in één klap. De jonge Ierse singer-songwriter Marc O’Reilly werd wel erg gul bedeeld met talenten: hese stem, warm en gevarieerd gitaarspel, poëtische teksten en een drive als van een jonge blueshond. Ieren worden doorgaans gevoed met muzieknoten gemixt in hun papfles, maar de veelzijdigheid die O’Reilly in zijn debuutalbum ten toon spreidt benadert de genialiteit. Over het kanaal is O’Reilly intussen groter dan Ben Howard, bij ons het moet het voor hem allemaal nog beginnen. Met Stanton brengt zanger-gitarist Geert Hellings, de vaste gitarist van o.a. Guido Belcanto en Helmut Lotti, een eigen repertoire van sterke, stomende, maar ook licht weemoedige songs. Inspiratie vond hij zowel in traditionele als hedendaagse Americana en bij grootheden zoals Dylan, Neil Young en Mark Knopfler.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie