Zoek

Corsogroep Blozen moet titel en prijzengeld teruggeven

Sint-Gillis – Ongeloof en verbijstering bij bloemencorsogroep Blozen deze week. Het Bloemencorsocomité besliste “naar aanleiding van een aantal klachtenbrieven” over het “niet naleven en omzeilen van het huishoudelijk reglement van het bloemencorso, alsook het achterhouden van belangrijke informatie in het kader van de regie en het goede verloop van de omloop” om Blozen te diskwalificeren.

“Concreet houdt dit in dat de wisselbeker opnieuw dient te worden ingeleverd samen met de trofeeën eerste plaats en wagenbouwer. Zij worden uitgesloten van het prijzengeld dat gekoppeld is aan de eerste prijs zodat de rangschikking werd herzien, t.t.z. dat alle andere groepen één plaats opschuiven”, aldus Frankie Van Beveren, pers- & communicatieverantwoordelijke van het comité. Hierdoor gaat de eerste prijs alsnog naar Expressivo.

“We willen als corsocomité uitdrukkelijk vermelden dat we dit een zeer spijtige beslissing vinden die niets afdoet aan de prachtige wagen die we gedurende deze maar ook de voorbije omlopen van de groep Blozen mochten bewonderen. Echter de doelstelling van onze Corso in gedachten, met name buurtcomités dichter bij elkaar brengen, vereist ook fairplay ten aanzien van elkaar.”

“Met grote verbazing nemen wij via de pers kennis van de beslissing van het Bloemencorsocomité”, reageert Dieter Mannaert namens Blozen. “Aangezien wij niet op de hoogte waren van klachten valt deze beslissing voor onze corsogroep letterlijk uit de lucht. Tot op heden zijn wij niet in het bezit van de motivering van het corsocomité. Corsogroep Blozen gelooft in de toekomst van de Bloemencorso en hoopt daarom in dialoog tot een oplossing te komen. Aangezien het bestuur van Blozen nog niet in de mogelijkheid is geweest om een gezamenlijk standpunt in te nemen, onthouden wij ons van verdere commentaar op de uitspraken van het comité.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie