Search

Baasrode maakt wensen inzake trage wegen bekend

20141002_tragewegen

Baasrode – De inwoners van Baasrode hebben de denkoefening rond hun trage wegen afgerond. Op dinsdag 7 oktober komen ze bijeen om al hun wensen en opmerkingen samen met het Regionaal Landschap Schelde-Durme te bespreken. De stad Dendermonde neemt de conclusies mee in haar tragewegenbeleid.

Om haar trage wegen te herstellen, ging de stad Dendermonde in zee met het Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD) en de provincie Oost-Vlaanderen. Samen pakten ze eerder al de trage wegen in de deelgebieden Oudegem en Schoonaarde aan. Nu is Baasrode aan de beurt.

Eind juni organiseerde het RLSD een infoavond over het herstelproject van de trage wegen in Baasrode. Daarbij werden de buurtbewoners opgeroepen om actief mee te denken: wat kan er verbeteren aan begaanbare trage wegen? Voor wie kunnen verdwenen trage wegen een meerwaarde bieden? Aan de hand van een vragenlijst die alle aanwezigen mee naar huis kregen, konden ze op eigen tempo hun adviezen en suggesties vormgeven.

Die suggesties vormen de kern van de bijeenkomst die het RLSD houdt op dinsdag 7 oktober om 19.30 uur in de refter van de gemeentelijke basisschool De Schakel, Molenberg 9 in Baasrode. Op deze evaluatieavond worden alle opmerkingen per trage weg gewikt en gewogen. Resultaat? Een adviesnota, afgestemd op de noden en behoeften van de trageweggebruikers én een leidraad voor de gemeente om de herstellingen aan haar trage wegen uit te voeren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie