Zoek

EVA wil plantaardige voeding op de kaart zetten in Dendermonde

EVA Dendermonde

EVA Dendermonde
Dendermonde – Het feit dat donderdag veggiedag is, komt door de inzet en het enthousiasme van EVA vzw. “We zetten ons zich in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke, om bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving”, klinkt het officieel. Sinds een paar maanden heeft EVA ook een afdeling in Dendermonde.

EVA Dendermonde werd op een zomeravond op een zonovergoten terras opgericht. “We zijn een team van een tiental gedreven vrijwilligers met uiteenlopende talenten en interesses. De ene is al jarenlang EVA-vrijwilliger, de andere zet zijn eerste stappen in de vegetarische keuken, sommigen zijn op zoek naar de ecologische insteek terwijl voor anderen meer nadruk ligt op de voordelen voor de eigen gezondheid of op ethische vraagstukken; maar één ding hebben we allemaal gemeen: de goesting om plantaardige voeding op de kaart te zetten in Dendermonde en omstreken”, vertelt Sabine De Waele.

De vereniging vindt onder meer dat restaurant meer vegetarische gerechten op hun menukaart zouden mogen zetten, maar ook dat ook thuis meer plantaardige alternatieven op tafel mogen komen. “Onze missie in Dendermonde is om dit zodanig makkelijk en toegankelijk te maken, dat er zelfs niet meer over getwijfeld hoeft te worden”, aldus Sabine De Waele. EVA gaat actief op zoek naar restaurants die plantaardige gerechten op hun kaart willen zetten en tracht met brochure, kookboeken en informatiestandjes op allerhande evenementen mensen te overtuigen van de meerwaarde van de vegetarische keuken.

“Uiteraard kijken we ook uit naar de samenwerking met andere organisaties om samen te werken rond duurzaamheid. We willen ook graag met lokale besturen praten over hoe we samen op verschillende terreinen Donderdag Veggiedag kunnen promoten”, zegt Sabine De Waele. “Daarnaast willen we ook leuke, leerrijke en ontspannende activiteiten aanbieden voor EVA-leden en geïnteresseerden. De respons is trouwens tot hiertoe bijzonder positief. Onze eerste activiteit, een vegetarisch etentje in Appelsveer, was meteen volzet.”

EVA Dendermonde neemt op zaterdag 15 november deel aan een duurzame wandeling in het kader van de ‘Week van de Smaak’. De vereniging zorgt voor een infostand en het veggie hoofdgerecht. De wandeling start om 9 uur aan Galerie De Fontein in Lebbeke. Inschrijven kan via milieudienst@lebbeke.be tot vrijdag 31 oktober.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie