Zoek

Nationale staking zal ook merkbaar zijn in Dendermonde

Dendermonde – Maandag 15 december vindt na een reeks provinciale acties een nationale staking plaats. “Ook in Waas en Dender gaat het verzet tegen de geplande Vlaamse en federale regeringsmaatregelen en de onevenwichtige verdeling van de lasten verder. En de actiebereidheid is nog groter dan de Oost-Vlaamse actie op 1 december”, aldus Raf Van Cleuvenbergen, coördinator Vorming en Beweging bij ACV Waas en Dender.

In Buggenhout wordt een stakerspost voorzien bij Ontex (Genthof). In Dendermonde zullen piketten staan bij afvalintercommunale DDS/Verko (Bevrijdingslaan), Desso (Ramlotstraat), PSS (Hoogveld), VPK, KA Dendermonde (Geldroplaan) en aan de gevangenis. Ook in het woonzorgcentrum Sint-Antonius (Rootjensweg) in Grembergen wordt van 6 tot 8.30 uur gestaakt. “Hier was de stakingsbereidheid zo groot dat er personeel werd opgeëist”, meldt Raf Van Cleuvenbergen.

Ook het stadsbestuur laat weten dat “de dienstverlening van zowel de openbare diensten als de intercommunale kan op 15 december sterke hinder ondervinden ten gevolge van de staking.”

Raf Van Cleuvenbergen: “In veel ondernemingen en instellingen wordt maandag 15 december niet gewerkt door de nationale staking. De actie wordt ook goed opgevolgd door de onderwijsinstellingen in onze regio en het openbaar vervoer zal waarschijnlijk platliggen die dag.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie