Ziekenhuizen gaan samen aankopen doen

Sint-Blasiusziekenhuis

Sint-Blasiusziekenhuis
De directies en de aankoopverantwoordelijken van vijf ziekenhuizen bundelen voortaan hun aankopen.

Dendermonde – Het algemeen ziekenhuis Sint-Blasius gaat in de toekomst een deel van zijn aankopen samen met vier andere Vlaamse ziekenhuis realiseren. De samenwerking moet zorgen voor een financieel voordeel voor elk van de ziekenhuizen.

“Met meer dan 3.300 erkende bedden vertegenwoordigen de vijf ziekenhuizen ongeveer 11% van de activiteit bij algemene en universitaire ziekenhuizen in Vlaanderen. In totaal kopen deze ziekenhuizen jaarlijks voor meer dan 600 miljoen euro aan”, aldus Dominique Potteau van Sint-Blasius. “Het strategisch belang van het aankoopbeleid is de laatste jaren zeer sterk toegenomen in de ziekenhuissector. Door de gezamenlijke aankopen kunnen hefboomeffecten gerealiseerd worden die toelaten de operationele en financiële doelstellingen te blijven realiseren met steeds minder middelen.” Momenteel stelt een team van 17 strategische en tactische aankopers hiervoor binnen het samenwerkingsplatform Optimus hun expertise ter beschikking.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord