Zoek

Fietsersbond Dendermonde blij met fietssnelweg richting Wichelen

fietssnelweg

Dendermonde – Fietsersbond Dendermonde blikt in zijn meest recente nieuwsbrief terug op 1,5 jaar werking. “Een boeiende tijd waarin we veel bijgeleerd hebben”, zegt de organisatie.

“We hebben een mooi netwerk uitgebouwd van Dendermondse fietsers, perscontacten en beslissingsnemers. We weten nu beter hoe we kritisch, maar constructief, moeten communiceren. Onze belangrijkste strijdpunten staan op een rijtje, en elke twee maanden overleggen we met stad Dendermonde”, aldus de Dendermondse afdeling van de Fietsersbond.

Fietssnelweg

In de nieuwsbrief die vandaag werd uitgestuurd, meldt de Fietsersbond goed en minder goed nieuws. De organisatie is onder meer positief over de nieuwe fietssnelweg van het station in Dendermonde richting Schoonaarde en Wichelen.

“Waar nu nog erg ongelijke en vaak modderige zandwegen naast de spoorweg liggen, werkt Infrabel aan een heuse fietssnelweg die het station van Dendermonde recht-op-recht met dat van Wetteren en Gent moet verbinden. 3m breed, zoals wij gevraagd hebben, zodat 2 fietsers naast elkaar kunnen blijven rijden als ze ingehaald of gekruist worden door een fietser uit de andere richting. Wij kijken er alvast naar uit!”, schrijft de Fietsersbond.

Fietssuggestiestroken

Minder enthousiast is de Fietsersbond onder meer over de fietssuggestiestroken die in de Denstraat in Grembergen zullen worden voorzien. “Begin 2014 vroeg het stadsbestuur ons advies voor de aanpassing van het schabouwelijke fietspad langs de Denstraat, in afwachting van een definitieve heraanleg. De stad koos helaas niet voor ons voorkeurscenario, maar was wel bereid om enkele aanpassingen aan het ontwerp uit te voeren. Na protest vanuit de gemeente Hamme/Moerzeke is de aanpassing uitgesteld. Binnenkort zou de uitvoering toch gebeuren. We kijken alvast kritisch toe dat het gemengd fietsen, via fietssuggestiestrook, veilig kan verlopen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie