Zoek

Na 52 jaar nieuwe herbergierster voor afspanning ‘t Vat

Denderbelle – Richard Van Keer, de vertrouwde waard van de gekende afspanning ’t Vat, geeft op 1 januari de fakkel door aan zijn dochter Maria.

Meer dan 50 jaar lang verzorgde Richard samen met zijn echtgenote de klanten. “Mijn echtgenote Yvonne en ik startten het café in oktober 1963. We werkten beiden bij Brouwerij Van Roy in Wieze en kregen de kans om ’t Vat uit te baten. Ik ben uiteraard fier op die 52 jaar. Het verenigingsleven had hier een heuse ‘thuis’: de Sigarenbond, onze voetbalclub ‘t vat, KSA en Roodkapjes, en nog zoveel meer verenigingen kwamen hier samen voor de gezelligheid en de sfeer. Ik heb veel mensen van harte ontvangen, niet alleen uit ons dorp, maar ook uit Lebbeke, Wieze en uit de hele regio.”

’t Vat blijft ook na 1 januari een gezellig en sfeervolle praatcafé. “We bieden een mooie drankenkaart aan met oog voor streekbiertjes en andere karaktervolle Belgische bieren. Voor de kleine honger zullen de borrelhapjes en de beproefde broodplank met hesp, kaas of kopvlees, alsook dagverse soep uiteraard niet ontbreken”, aldus Maria Van Keer. “Vanaf juli 2015 breiden we het assortiment uit en introduceren we de ‘lekkere zondag’. We serveren een hele zondag door lekkere Vlaamse gerechten.”

Maria: “In 2015 plannen we nog een verdere opfrissing van het geheel. Zo zal ook het zaaltje op termijn kunnen gebruikt worden voor multifunctionele doeleinden. We voorzien een beamer en speakers.”

Richard is een tevreden man. “Dat Maria vanaf 1 januari 2015 zaakvoerder wordt, maakt me zeer gelukkig. Zij is geboren en getogen in ‘t Vat. Café houden zit haar in het bloed en ze heeft de knepen van het vak volledig onder de knie. Weinigen weten dat zij lang het enige vrouwelijke bestuurslid was van BSB, de Belgische dienst voor de Serveerkunst van het Bier en actief was in Horeca Vlaanderen. Ze behaalde twee tapdiploma’s. Mijn echtgenote Yvonne zou fier zijn, moest ze weten dat Maria met vol enthousiasme deze stap zet. Ook Floris, mijn kleinzoon volgt dit keerpunt mee. Hij zit in het 4de jaar Moderne Wetenschappen in Sint Vincentius Dendermonde en zal ongetwijfeld met interesse deze stap mee beleven.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie