Zoeken

Vlaams Belang legt klacht neer bij provinciegouverneur

Lebbeke – Het Vlaams Belang dient een klacht in bij provinciegouverneur Briers. De “Lebbeekse meerderheid lapt alle regels inzake werking van de gemeenteraad aan haar laars”, klinkt het bij de partij.

“Na de bekendmaking van de agenda aan de gemeenteraadsleden voor de laatste gemeenteraad van dit jaar liep het grondig fout. Het College van Burgemeester en Schepenen vond het immers nodig om na afsluiting van de gemeenteraadsagenda toch nog een bijkomend punt toe te voegen”, laat gemeenteraadslid Gunther Buggenhout weten. “Het College van Burgemeester en Schepenen kan nooit bijkomende agendapunten indienen omdat dit recht nu eenmaal alleen is voorzien voor raadsleden. Het ging ons niet zo zeer over het agendapunt als dusdanig maar eerder om de meerderheid erop te wijzen dat de goede werking van gemeenteraad alleen kan indien de spelregels van een goed bestuur gevolgd worden en hier werd daar een loopje meegenomen. Dit voorval is geen alleenstaand feit maar eerder de gang van zaken bij de huidige meerderheid.”

“De oppositie vraagt al geruime tijd om correcte en volledige dossiers af te leveren aan de gemeenteraad maar deze vraag valt in dovenmansoren. Ook bij tussenkomsten of voorstellen vanuit de oppositie gaat de meerderheid, maar vooral Burgemeester Saeys, over de schreef van het fatsoenlijke.”

Om zijn vraag voor meer respect voor de gemeenteraad en zijn leden legt het Vlaams Belang klacht neer bij de gouverneur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie