Zoek

Waarom heeft de Dendermondse politie de reputatie streng te zijn?

Dendermonde – KWB Dendermonde Centrum organiseert op 8 januari een informatieavond over (verkeers)veiligheid in Dendermonde. De avond begint met een toelichting over het veiligheidsbeleid in Dendermonde. Politiezonechef Paul Putteman licht toe waarom de Dendermondse politie de reputatie heeft van streng te zijn. Hoe (on)veilig is Dendermonde? Waarom zijn er zoveel snelheidscontroles? Wat is de taak van de wijkagenten?

Hoe goed ken je de verkeersregels nog?

In het tweede deel frist verkeerscommissaris Francis Van Hove de kennis van het verkeersreglement op. Als je het antwoord op onderstaande vragen niet weet, is het zeker zinvol om te komen luisteren.

– Wat is de nieuwe voorrang-aan-rechts-regeling?
– Wie heeft er voorrang als ik de nieuwe Bogaerdbrug wil oprijden?
– Mag ik voor mijn eigen garagepoort parkeren?
– Mag ik gsm’en als ik in de file sta?
– Mag ik een boterham eten terwijl ik met de auto rijd?
– Hoeveel bedraagt de boete voor een ‘lichte’ alcohol-overtreding (tot 0,5 promille)?
– Hoe snel mag ik met mijn elektrische fiets rijden?
– Moet mijn kleinkind in een kinderzitje wanneer ik het eenmalig van school afhaal?
– Mag ik eventjes op de busstrook blijven rijden wanneer ik vanuit de Veerstraat rechts de Noordlaan oprijd?
– Mag ik als fietser een éénrichtingsstraat in tegenovergestelde richting inrijden? (bv. Beurzestraat en Zwarte Zustersstraat)
– Mag ik op het fietspad van de Mechelsesteenweg in beide richtingen fietsen?

Er wordt aan deze informatieavond een nieuwjaarsdrink gekoppeld. Alle geïnteresseerden en sympathisanten (ook niet-leden) zijn welkom. Afspraak op donderdag 8 januari om 19.30 uur in zaal Mariakring. De toegang is gratis.

Beide politiemensen beantwoorden bovendien graag alle vragen. De organisatoren vragen wel om hen vooraf je vragen te bezorgen. Gelieve je komst vóór 5 januari te bevestigen bij KWB-voorzitter Joost Pinnoo via e-mail naar joost.pinnoo@kwbdendermondecentrum.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie