Search

Blozen en corsocomité leggen geschil bij

blozen

Sint-Gillis – Bloemencorsogroep Blozen en het corsocomité strijken de plooien opnieuw glad nadat eerstgenoemde na afloop van het Bloemencorso in september werd gediskwalificeerd.

“Op 24 december werd na verschillende onderlinge gesprekken een compromis bereikt tussen corsogroep Blozen en het organiserend corsocomité”, melden beide organisaties. “Blozen verhuist van de eerste naar de laatste plaats en krijgt ook het prijzengeld hieraan verbonden. Als gevolg hiervan wordt de beker van dit jaar en de wisselbeker teruggegeven aan het comité. Blozen behoudt de prijs van de wagenbouwers.”

In de persmededeling staat verder dat “corsogroep Blozen beseft dat met de evocatie op 6 september de grenzen van de creativiteit werden opgezocht.” De wagenbouwers zeggen dat ze “de omvang van hun deelname beter moeten doorspreken met de regisseur en het comité zodat veel onbegrip had kunnen vermeden worden”.

“Deze compromis is er gekomen omdat beide partijen de Bloemencorso in het hart dragen. Het is dan ook de wens van zowel het corsocomité als blozen om van deze 65ste bloemencorso een feest te maken”, aldus Guido Van Der Jeugd, voorzitter corsocomité, en Dylan Van Ransbeeck, voorzitter Blozen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie