Search

Middenscholen slaan de handen in elkaar

middenscholen

Dendermonde – Middenschool Atheneum Dendermonde en middenschool Zwijveke Dendermonde slaan vanaf 1 september de handen in elkaar. De fusieschool krijgt de naam Go!Mad. Het gaat om verregaande vrijwillige samenwerking van de twee huidige middenscholen van het GO! in Dendermonde.

“GO! is de naam voor het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. MAD staat voor Middenschool Athenea Dendermonde. Deze brede middenschool wordt zo de eerste graad van beide Athenea op onze campus”, aldus directeur Nick Van kerckhoven. “De school zal leerlingen voorbereiden op hun studiekeuze na het tweede middelbaar in het ASO, KSO, TSO of BSO.”

Door de samenwerking is er vanaf september na de basisschool slechts één school van het GO! meer, met een ruim studieaanbod. “Sommige leerlingen weten al heel goed wat ze later willen doen. Zij kunnen meteen de juiste optie kiezen die aansluit bij hun interesses en talenten. Andere leerlingen die nog niet goed weten wat ze moeten kiezen, zullen in GO!MAD de kans krijgen hun mogelijkheden te ontdekken, om zo een goede keuze te kunnen maken”, meldt Nick Van kerckhoven.

Nick Van kerckhoven: “Het fijne aan het hele verhaal is dat deze samenwerking, zoals voorgesteld door de raad van bestuur van Scholengroep 18, niet is ingegeven uit noodzaak, want beide deelscholen boekten een aanzienlijke leerlingenwinst bij de start van het huidige schooljaar. Dit was veeleer een logische stap, waarbij de duidelijkheid en vooral het belang van de leerlingen en de ouders op de eerste plaats kwamen.”

Vanaf 1 september ziet het landschap van het Dendermondse secundair GO!-onderwijs er dus als volgt uit: Koninklijk Atheneum, Koninklijk Technisch Atheneum en Middenschool Athenea.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie