Search

“Eindelijk extra geld voor Dendermondse politie”

Dendermonde – N-VA stuurde gisteren het bericht uit dat de Dendermondse politie voortaan opnieuw een deel van de verkeersboetes ontvangt.

“Elk jaar ontvangt het verkeersveiligheidsfonds inkomsten uit de betaling van verkeersboetes. Een deel van deze inkomsten moet doorgestort worden naar de lokale politiezones. Sinds 2009 heeft de overheid deze doorstortingen echter geblokkeerd”, aldus gemeenteraadslid Bart Nobels.

“Minister Jan Jambon (N-VA) zorgt er nu voor dat deze gelden eindelijk vrij komen. Deze bedragen vormen een belangrijke inkomstenpost voor de betrokken politiezones. Uit navraag blijkt dat het voor de Dendermondse politie gaat om een bedrag van bijna 460.000 euro waarvan op korte termijn reeds een eerste schijf van 51.000 euro zal gestort worden. Kort nadien volgt al een tweede schijf.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie