Search

Kleicross ontvangt opnieuw alle toppers uit de cyclocross

kleicross

kleicross
François Van Malderen, Guido Van Herreweghe, Hugo De Ridder en Jeaninne Callaert druk bezig met de voorbereiding van de Kleicross op 21 februari.

Lebbeke – Wie al een cyclocrosswedstrijd bijwoonde, weet dat het gaat om een mix van topsport, doorzetting en spanning. Maar naast het parcours is het vooral ook telkens een groot feest. Ook de Malheur-Kleicross in Lebbeke valt in deze categorie.

De Kleicross is het meest prestigieuze sportevenement in de gemeente Lebbeke. Het trekt elk jaar duizenden wielerliefhebbers aan. De organisatie is in handen van vzw De Klei met als drijvende krachten voorzitter François Van Malderen, schepen Guido Van Herreweghe, parcoursmeester Hugo De Ridder en sponsorverantwoordelijke Jeaninne Callaert.

“We zijn meer dan tien jaar geleden op het idee gekomen om een veldcross te organiseren na een bezoek met enkele sportliefhebbers aan de cross in Lille”, vertelt voorzitter François Van Malderen. De plannen werden gesmeed tussen pot en pint. Het resultaat was de eerste Kleicross, nu de Malheur Kleicross, in december 2004. “We zijn toen echt vanaf nul gestart en op zoek moeten gaan naar financiële middelen, een parcours, medewerkers enzovoort”, vertelt schepen Guido Van Herreweghe. “Er komt heel wat bij kijken bij de organisatie van de Kleicross, maar we kunnen gelukkig rekenen op meer dan honderd medewerkers, het gemeentebestuur en heel wat sponsors en partners”, vult François Van Malderen aan.

“Supporters keren elk jaar graag terug naar de Kleicross”

“De Kleicross is intussen een traditie waar velen naar uitkijken. Het knoopt ook aan bij de wielertraditie die Lebbeke altijd heeft gehad. De voorbije edities zijn alle grote namen uit de cyclocross hier in actie geweest. Duizenden supporters zijn hun idolen komen aanmoedigen en ook duizenden liters Malheur zijn op de Kleicross door de kelen gevloeid. Kortom, het is iedere keer een gezellige boel. Supporters keren daarom ook elk jaar graag terug”, aldus François Van Malderen. “Voor wie zijn bezoek extra bijzonder wil maken, bieden we dit jaar opnieuw een verzorgd VIP-arrangement aan. In een nog grotere feesttent dan vorig jaar wordt samen met restaurant Rembrandt een uitgebreid buffet gepresenteerd. Wie interesse heeft, kan nog tot 30 januari intekenen.”

Alle helden van het veldrijden zijn present op de elfde Kleicross

Als Sven Nys dit jaar als eerste over de eindstreep rijdt, wint hij de Kleicross voor de zesde keer. Maar in cyclocross is alles mogelijk. Nys zal het alleszins niet makkelijk hebben met dit uitgelezen deelnemersveld: Wouter Van Aert, Rob Peeters, Bart Wellens, Bart Aernouts, Tom Meeusen, KlaasVantornhout, Dieter Vanthourenhout, Jim Aernouts, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Bart Hofman, Sven Vanthourenhout, Laurens en Dieter Sweeck, Yannick Peeters, Jan Denuwelaere en Ben Berden. “Het is niet evident de vorige edities van de Kleicross iedere keer te evenaren, maar we slaagden er dit jaar alweer in de top van de Belgische crossers naar Lebbeke te halen”, weet organisator François Van Malderen.

De Malheur Kleicross vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 februari op het terrein aan de Baasrodestraat op een honderdtal meter van het station in Lebbeke.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie