Zoek

Verkiezing Bloemenprinses van onder het stof gehaald

bloemenprinses

Sint-Gillis – Het Bloemencorsocomité gaat na 28 jaar opnieuw op zoek naar een Bloemenprinses. De verkiezing vindt plaats tijdens het Bloemenbal op 13 juni in zaal Gildenhuis.

Het allereerste Bloemenbal werd georganiseerd in 1969. De achttienjarige Ingrid Matthijs uit de Emiel Hielstraat werd toen de eerste Bloemenprinses ooit.

“In 1987 werd gebroken met een traditie die 18 jaar heeft stand gehouden. In het verleden was het steeds zo dat half mei een bloemenprinses werd verkozen die dan het eerste weekend van september de feestelijkheden rond de al even traditionele bloemencorso zou leiden”, aldus woordvoerder Frankie Van Beveren.

“De wedstrijd voor jonge dames uit het hele Vlaamse land had in de loop der jaren een zekere naam en faam verworven. Rita Chapelle uit Landen ging de geschiedenis in als de achttiende en laatste Bloemenprinses terwijl de lieftallige Lieve Aerts uit Baasrode de allerlaatste Bloemenkoningin van Sint-Gillis werd.”

Bloemenprinses gezocht

Het Bloemencorsocomité wil dit jaar naar aanleiding van het 65ste Bloemencorso opnieuw een Bloemenbal én een verkiezing van een Bloemenprinses en twee eredames organiseren. De verkiezing vindt plaats op zaterdag 13 juni.

“De Bloemenprinses en de 2 eredames hebben als taak aanwezig te zijn op alle evenementen rond het corsogebeuren. Bovendien zullen zij op de dag van het corso op zondag 6 september in een praalkoets door de straten van Sint-Gillis rijden”, weet Frankie Van Beveren.

“Ben je tussen de 16 en 30 jaar en draag je het corso een warm hart toe, schrijf je dan nu in voor deze Bloemenprinsesverkiezing. De kandidaten zullen op de dag van de verkiezing onderworpen worden aan een vragenronde over het corsogebeuren en zullen deelnemen aan een aantal proeven.”

Iedereen in de zaal zal kunnen stemmen aan de hand van de strook die aan de toegangskaart bevestigd is. Nadat ook de stem van de jury is uitgebracht, zal de uitslag na middernacht door een vakkundige jury worden bekend gemaakt. Uiteraard zijn er tal van leuke prijzen te winnen.

Geïnteresseerde dames sturen vóór 15 maart hun motivatiebrief en recente foto door per mail of post naar Hilde Heyvaert, Zevendagwand 5 in 9200 Dendermonde of naar info@bloemencorso.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie