Zoek

Dendermonde heeft meer BlueAssists nodig

blue assist

Dendermonde – Vlaanderen telt ruim 660 000 personen die het moeilijk hebben met het lezen of met het formuleren van een eenvoudige vraag. BlueAssist moet deze mensen helpen om zelfstandiger te leven. Sp.a Dendermonde vraagt het stadsbestuur om BlueAssist in Dendermonde mee bekend te maken.

“Het BlueAssist-icoon is een internationaal erkend icoon. Het helpt mensen met verstandelijke beperking, beginnende dementie of een taalbarrière om een eenvoudige vraag te stellen aan een medeburger. Dankzij het herkenbaar logo, zijn ze niet langer afhankelijk van een begeleider om zelfstandig de bus te nemen of alleen boodschappen te doen. Ze vragen namelijk hulp aan burgers in directe hun omgeving”, aldus Bart Van Malderen (sp.a).

“Ik vraag het stadsbestuur om het systeem van BlueAssist mee bekend te maken en te promoten bij haar inwoners, de stadsdiensten en bij bijvoorbeeld politie en brandweer. Via een kaartje of een app op de smartphone kunnen ze een eenvoudige vraag zoals bijvoorbeeld ‘aan welke halte moet ik afstappen’ stellen aan een toevallig voorbijganger die wil helpen.”

Bart Van Malderen: “Door het systeem bekend te maken in Dendermonde, hopen we bij veel stadsgenoten de bereidheid te vinden om mensen met een BlueAssist-vraag op weg te helpen. Al meer dan 16.000 hebben zich op de website www.blueassist.eu aangemeld als BlueAssistent en zijn dus bereid personen met een beperking een handje te helpen. Hopelijk komen daar nog een pak Dendermondenaren bij.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie