Zoek

Peird van Sint-Gillis heeft zijn eigen lied

heemskinderen

Sint-Gillis – De Orde der Stalhouders van Sint-Gillis schreef vorig jaar een wedstrijd uit om een nieuw lied voor het ‘Paard van den Halt’ te componeren. “Vier componisten uit Sint-Gillis namen deel aan de wedstrijd. Uiteindelijk werd Koen De Boeck met zijn ‘Paardenparade’ door de jury als winnaar aangeduid. Koen schreef een up tempo marsnummer voor het paard dat feestelijk klinkt en zo de feestelijke terugkeer van het paard ideaal kan begeleiden”, aldus voorzitter Tony Callaerts.

“Koen De Boeck woont in de Platanenlaan en is de orkestleider en dirigent van drumkorps KreaBoem uit Sint-Gillis. Deze groep zal het paard ook tijdens de stoet begeleiden, waardoor een nieuw concept en geheel eigen sound gecreëerd zal worden bij de rondgang van het paard”, laat Tony Callaerts weten.

“Bij het lied van Koen hoort ook een tekst, die werd geschreven door Ina De Smedt, de partner van Koen De Boeck. Het lied zal voor het eerst weerklinken bij de officiële voorstelling van het paard. De inwoners van Sint-Gillis zullen tijdens de Bloemencorso op 6 september allemaal kennis kunnen maken met dit nieuwe lied dat hopelijk een klassieker zal worden bij feesten en evenementen op de gemeente.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie