Geslaagd concert ten voordele van Damiaanactie

dso ensemble

dso ensemble
Mespelare – Zondagnamiddag 25 januari concerteerde het DSO-ensemble uit Dendermonde in het volzette kerkje van Mespelare. Onder leiding van Paul Lauwers en met de solisten Yves Gilen (viool) en Helena De Cauwer (harp) bracht het ensemble schitterende muziek, van klassiek tot hedendaags.

Het thema ‘Klanken brengen Leven’ was een verwijzing naar de bijdrage aan het weekend van de Damiaanactie. “Er was niet alleen die schitterende muziek maar ook een live getuigenis door Ottilie Derycke, een 17-jarige studente uit Oudegem. Ottilie maakte een beklijvende inleefreis naar India mee en heeft gezien hoe de hulp van de Damiaanactie mensenlevens verandert. Als afsluiter van het Damiaanweekend bevatte haar boeiend verslag een positieve boodschap aan het publiek”, aldus Hilde Gilen, voorzitter DSO.

Het Dendermonds DSO-ensemble is een strijkersensemble bestaande uit niet-professionele muzikanten. Hun concerten hebben steeds dat tikkeltje meer, een mooie locatie, verrassende invalshoeken, geapprecieerde muziek. Zin om mee te spelen? Mail naar hilde@gilen.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord