Sp.a wil dat vervoersplan NMBS wordt bijgestuurd

nmbs

Dendermonde – In december rolde de NMBS een nieuw vervoersplan uit. “De hoop dat er eindelijk een einde zou komen aan de dagelijkse kommer en kwel op het spoor was groot. Helaas blijft de dagelijkse pendelaar andermaal in de kou staan. Sp.a Dendermonde eist een snelle bijsturing”, stellen Bart Van Malderen en Niels Tas.

“Dendermonde is al jaren een belangrijk knooppunt voor het treinverkeer in onze regio. Pendelaars uit het Waasland, maar ook uit omliggende gemeenten zoals Buggenhout, Hamme, Berlare en Wichelen reizen via Dendermonde naar Brussel. De verbinding tussen Dendermonde en de hoofdstad zorgt al jaren voor frustratie bij wie dagelijks de trein neemt.”

Bart Van Malderen: “Ik zetel bijna 10 jaar in het Vlaams Parlement en er ging amper een week voorbij zonder problemen: defecte bovenleidingen of overwegen, defecten aan de treinstellen, bevroren wissels en ga zo maar door. Regelmatig zijn er te weinig wagons voor de vele reizigers en de trein rijdt zelden stipt. En door de vele vertragingen missen veel pendelaars hun aansluiting met een andere trein. Al die jaren hebben we dit probleem op alle mogelijke niveaus aangekaart: via het schepencollege, in het parlement zelf en via brieven naar de NMBS-top. We gaan dat blijven doen”.

Bestuursleden van sp.a Dendermonde deelden op dinsdag 10 februari flyers uit om via een ludieke actie aandacht te blijven vragen voor de aanhoudende problemen bij de NMBS. Onder het motto ‘Heeft u een paar minuten?’ kaartte de partij de minuten en uren aan die pendelaars wekelijks verliezen door vertragingen en gemiste aansluitingen.

“Het nieuwe vervoersplan had beterschap moeten brengen. Helaas stellen we in de praktijk vast dat dit verre van zo is. Als schepen voor mobiliteit zal ik blijven aandringen op vlot toegankelijk en betrouwbaar openbaar vervoer. Met sp.a zullen we op de nagel blijven kloppen. We vragen met deze actie dan ook zeer duidelijk aan de NMBS om op korte termijn te evalueren wat er blijft fout gaan en om hun vervoersplan bij te sturen”, aldus schepen Niels Tas aan.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord