Search

Groen wil positief gedrag belonen met een GABY

Dendermonde – Groen-gemeenteraadslid Matthias Coppens stelde tijdens de gemeenteraad voor om de GABY, de Gemeentelijke Administratieve Beloning, als de positieve tegenhanger van de GAS-boete in het leven te roepen. Hij lanceerde de idee om “elke burger die een positieve actie onderneemt en zo bijdraagt tot een beter leefmilieu, in aanmerking te laten komen voor een beloning”.

Matthias Coppens: “Iedere maand wordt een winnaar gekozen en reikt Dendermonde een bon uit ter waarde van 30 euro die de inwoner kan inruilen bij verschillende lokale handelaars. In het kader van het Dendermondse klimaatactieplan kunnen wij de positieve acties van burgers die de C02 reductie tot doel hebben gaan belonen. Zo kan je de prijs bijvoorbeeld winnen omdat je zwerfvuil opraapt, sneeuw ruimt, op straat onkruid wiedt of je huisvuil gaat sorteren op het containerpark. Het melden van positieve acties kan op verschillende manieren: het kan worden vastgesteld door personeelsleden van de gemeente, je kan zelf foto’s of selfies insturen of iemand voordragen die zich nuttig maakt op vlak van milieu in onze gemeente.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie