Search

Bib terug open na herinrichting jeugdafdeling

bib

Lebbeke – Goed nieuws voor de jonge boekenliefhebbers in Lebbeke. “De bib is sinds dinsdag 10 februari terug open nadat we een week de deuren sloten om onze jeugdafdeling opnieuw in te richten. Dit gebeurde als gevolg van de Vlaamse beslissing om voor de kleuter- en peuterboeken nog slechts één etiketstandaard voor bibliotheken te gebruiken”, laat An Heirbaut weten.

“Sinds 2013 is er op Vlaams niveau gewerkt aan de hervorming van alle diverse soorten peuter-en kleuterboeken tot een nieuw thematisch classificatiesysteem voor peuter- en kleuterboeken: Kleuter ZIZO. Het vroeg het nodige werk om al deze baby-, peuter-,kleuter-, en voorleesboeken te voorzien van een nieuw etiket en ze op een andere manier terug te plaatsen in de bibliotheek want de oude opstelling konden we nog moeilijk blijven behouden. En heel wat rekken moesten dus in functie hiervan dan ook op een andere plaats gezet worden. Daarom sloten we een week de deuren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie