Zoek

Liesbet De Visscher brengt debuutroman uit

liesbet de visscher

Lebbeke – De Lebbeekse auteur Liesbet De Visscher brengt volgende maand haar eerste boek ‘Een berewijf uit Blazegem’ uit bij Lannoo. “Het verhaal situeert zich in de categorie van de tragikomedie. Het is een fictief verhaal met aparte, maar toch herkenbare personages die een lach en een traan losweken. Het gaat over de dingen des levens, zij het dan in een absurde context”, zegt ze over haar debuutroman.

Liesbet De Visscher geeft plastische opvoeding in Opwijk. Ze volgt daarnaast ook les fotografie aan de KoninklijkeAcademie Voor Schone Kunsten in Dendermonde, ze zingt in een koor én brengt nu haar eerste boek uit. “Ik ben gestart met het schrijven van een aantal losse kinderverzen, maar na een zekere tijd keerden een aantal personages telkens terug”, vertelt Liesbet. “Op een workshop voor schrijvers kwam ik in contact met Jan Eelen en is hij mij verder blijven coachen.”

‘Een berewijf uit Blazegem’ verschijnt bij de toonaangevende uitgeverij Lannoo. “Natuurlijk, mijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar dat is eigenlijk heel langzaamaan gekomen. Ik wilde eerst gewoon een goed verhaal schrijven en toen wilde ik heel graag een uitgever vinden en toen dat lukte en het boek nu klaar is voor publicatie, wil ik heel graag dat het succes heeft”, lacht Liesbet. Naast schrijven, houdt Liesbet zich ook bezig met fotografie. “In juni 2014 won ik de ‘Prijs van de stad Dendermonde’ voor mijn fotografisch werk, onder andere voor mijn reeks ‘Lang Leve De Artiest’, waarbij ik artiesten fotografeer in hun eigen habitat”, vertelt ze.

‘Een Berewijf uit Blazegem’ verschijnt op 17 maart en is verkrijgbaar bij de auteur, maar ook online op www.lannoo.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Prachtig boek. Ik vind het een geweldig leuk boek. Wat het voor mij aangenaam maakt is dat het leven op het randje in de maatschappij ook heel mooi kan zijn en veel inhoud kan hebben. Ik heb er van genoten!Groetjes.

Geef een reactie