Zoek

Frank De Waele wordt hoofdtrainer bij Appels Korfbal

frank de waele

Appels – Appels Korfbal kreeg vorige maand van toenmalig hoofdtrainer Adri Van Bavel te horen dat hij zijn contract niet meer zou verlengen om privé-redenen. “De vervanger werd deze keer niet zo ver gezocht én gevonden. Na een constructief gesprek waarin de sportieve missie en visie van onze club besproken werd, kunnen we melden dat Frank De Waele voldoende uitdagingen ziet om volgend jaar met Korfbalclub Appels in zee te gaan”, aldus Reinout Remmery, persverantwoordelijke van de club.

“Frank begon zijn korfbalcarrière bij Korfbalclub Gentse. Samen met zijn 2 oudere zussen en oudere broer speelde hij in hetzelfde cadettenploegje. Vanaf het seizoen 1975-76, Frank was toen 14 jaar, sloot hij aan bij Appels, samen met zijn ouders. Hij startte daar bij de seniors A-ploeg in de toenmalige klasse Bevordering. Dit samen met ondermeer Rudy Van Den Broeck, huidig jeugdcoördinatore en Marijke Dierick, huidig voorzitter van onze club. Het team promoveerde dat jaar zowel in zaal (naar 5de klasse) als in veld (3de klasse) en een jaar later in zaal naar 4de klasse.”

Reinout Remmery: “Als junior speelde Frank alle wedstrijden bij de Nationale Juniorenploeg. Als jong ‘gastje’ van Gent was het een hele prestatie om geen enkele keer op de bank te belanden. 
Op z’n 18de – seizoen 1979-80 – trok Frank weer naar Gent en maakte de overstap naar het intussen verdwenen Rapid Gent, de enige Oost-Vlaamse club die op dat moment in hoogste klasse speelde. Gedurende 4 jaar speelde hij daar in het fanionteam op het hoogste niveau.
Daarna speelde Frank 10 jaar bij Neerlandia, onder leiding van Daniel de Rudder, zowel in veld als in de zaal afwisselend in ere- en eerste klasse. Tussendoor was hij ook aanvoerder van de Provinciale Selectie Seniors.”

“Zijn intensieve sportieve prestaties eisten hun tol en 2 heup- en knieprotheses maakten een einde aan zijn spelerscarrière. Zijn trainersloopbaan verliep, hoofdzakelijk om praktische redenen, in Oost Vlaanderen. Als hoofdtrainer bij Neerlandia behaalde hij gedurende 5 jaar wisselende  successen waarbij de club telkens tussen ere- en eerste klasse zweefde. Ganda kon zich onder zijn leiding 3 jaar handhaven in hoogste klasse op het veld. In zaal eindigden zij elk jaar op de derde plaats in de Promoleague waardoor telkens de Lotto–Arena net niet gehaald werd.
De laatste 3 seizoenen was hij actief in het Antwerpse. Twee jaar Verde, nadien Scaldis . Met Scaldis speelde hij heel recent de Europacup… een unieke ervaring.

“Volgend seizoen trainer van Appels is zoals terug een beetje thuiskomen”, zegt Frank De Waele zelf over zijn nieuwe club.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie