Zoek

De Romeo’s op vernieuwd Bloemenbal

bloemenbal

bloemenbal
Het Bloemencorsocomité maakt van de 65ste editie een reuze(n)feest.

Sint-Gillis – Het Bloemencorsocomité nodigde afgelopen zaterdag alle wagenbouwers en medewerkers uit op een gezellig etentje. Frankie Van Beveren van het Bloemencorso lichtte het thema van dit jaar – Een Reuze(n)feest – verder toe. Regisseur Stijn De Wolf kon niet aanwezig zijn, maar had eveneens een boodschap voor de aanwezigen.

De samenkomst begon met een minuut stilte voor secretariscoördinator Luc Scholliers die eind vorige maand overleed. “Eerst en vooral wil ik nog even stilstaan bij het heengaan van onze collega, corsovriend Luc Scholliers die ons veel te vroeg is ontvallen”, aldus Frankie Van Beveren.

“We hebben vorig jaar een schitterende bloemencorso mogen meemaken. Het is alleen spijtig dat we nadien een paar moeilijke weken hebben gehad, waar niemand baat bij had. Het is alleen spijtig voor het Bloemencorso. Gelukkig is deze periode voor iedereen hoopvol afgesloten”, aldus Frankie Van Beveren. “We kijken natuurlijk nu al uit naar onze volgende corso. De 65ste. Een feesteditie zal het worden. Het thema voor onze feesteditie kennen we al van vorig jaar natuurlijk: een Reuze(n)feest.”

Bloemenbal met De Romeo’s

Nieuw dit jaar is de verkiezing van een Bloemenprinses. Frankie Van Beveren: “Het is plezierig als er nieuwe groepen deelnemen en nieuwe initiatieven worden genomen. De vrouwelijke leden van het corsocomité hebben voor deze feesteditie naar een vrouwelijke toets gezocht, en ook gevonden in de nieuwe verkiezing van een Bloemenprinses. Het is al geleden van 1989 dat een dergelijke verkiezing heeft plaatsgevonden in onze gemeente, en daarom gaat deze dit jaar door in de maand juni op de dertiende. Geen ongeluksgetal, maar een geluksgetal voor diegene die zich die dag mag kronen tot bloemenprinses van Sint-Gillis. Ik mag u met trots aankondigen dat die avond niemand minder dan De Romeo’s zullen optreden.”

“Bedanking voor alle medewerkers”

Regisseur Stijn De Wolf was niet aanwezig vorige zaterdag, maar liet weten dat het thema ‘Reuze(n)feest’ een bedanking is voor alle mensen die de voorbije 65 jaar het corso mogelijk hebben gemaakt. “Ik denk dat we er allemaal stil van zouden worden als we de duizenden mensen die hier in Sint-Gillis actief geweest zijn voor het corso zouden optellen”, aldus Stijn De Wolf.

Het corso wordt een reuze(n)feest omdat na vele jaren van afwezigheid het ‘Paard van den Halt’ opnieuw van de partij is. “Een reuze(n)feest omdat ook de verschillende reuzen uit de wijken van Sint-Gillis de stoet zullen openen. Een reuze(n)feest omdat het Bloemencorso dit jaar de lijm vormt tussen zoveel groepen van mensen”, aldus De Wolf.

“En laat ons niet vergeten dat het hoofdaccent van iedere corso bij onze eigen wagenbouwers ligt, die jaar na jaar de meest fantastische creaties uit hun mouw schudden. Ook de onderwerpen van dit jaar getuigen van bijzonder veel originaliteit. Ik heb enorm veel zin om samen met jullie van deze 65ste corso een ongezien evenement te maken. Laat ons samen bewijzen hoe sterk en uniek onze corso is en dan wordt het op zondag 6 september in Sint-Gillis pas echt een reuze(n)feest”, aldus Stijn De Wolf tot slot.

Foto : Marleen Verdickt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie