Zoek

Uitgebreide verkeersmaatregelen voor zesde stratenloop

stratenloop

Dendermonde – Zondag 22 maart vanaf 13.30 uur vindt voor de zesde keer ‘Dwars door Dendermonde’ plaats. Deze stratenloop kon de voorbije jaren rekenen op een massale opkomst. Het evenement is een initiatief van het stadsbestuur, het Oscar Romerocollege en Golazo Sports.

“We hopen opnieuw op een massale opkomst na de geslaagde vorige editie, met vorig jaar bijna 2.700 lopers. De parcours van 1 kilometer, 2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer starten in de Kerkstraat met aankomst op de Grote Markt”, aldus de stad.

Online inschrijvingen kan via www.argentarunningtour.be. Op 22 maart kan men vanaf 11 uur inschrijven in het Oscar Romerocollege.

Veilige stratenloop

De stad neemt heel wat verkeersmaatregelen waaronder het volledig afsluiten van het parcours om de stratenloop vlot en veilig te laten verlopen.

De straten van het parcours worden volledig afgesloten voor het verkeer van 12 tot 18 uur. Deze regeling geldt ook voor de ingesloten straten P. Van Duysestraat, Beurzestraat en Emiel Van Winckellaan, Sint-Christianastraat en voor de parkings RAC en Vlasmarkt.

In de straten van de omlopen wordt parkeren of stilstaan van voertuigen verboden vanaf 12 uur. Opgelet: in bepaalde straten is dat al vroeger, zie verder.

Vanaf 7 uur wordt alle verkeer verboden:
* op de as Gentsesteenweg (vanaf de Donckstraat) -Kerkstraat-Justitieplein-Franz Courtensstraat (eveneens parkeerverbod langs beide zijden)
* op de Vlasmarktbrug en in de Ridderstraat (van de Vlasmarktbrug tot Grote Markt)
* op de Grote Markt

In de Paardentrapstraat, Burgemeester Portmanslaan, Geldroplaan en Zuidlaan wordt parkeren verboden vanaf 10 uur. In deze straten wordt langs 1 zijde de parkeerstrook afgebakend als loopstrook.

Verkeer blijft hier toegelaten:
* in de Zuidlaan tussen Geldroplaan en Molenstraat in beide richtingen
* in de Geldroplaan vanaf rotonde richting Burgemeester Portmanslaan en station
* in de Burgemeester Portmanslaan in beide richtingen

In de Molenstraat wordt het eenrichtingsverkeer tussen de Begijnhoflaan en het kruispunt met de Molenstraat vervangen door tweerichtingsverkeer tussen 12 en 18 uur omdat de Begijnhoflaan wordt afgesloten voor alle verkeer.

In het Gildenhof en de Sint-Rochusstraat is er plaatselijk verkeer toegelaten. Het eenrichtingsverkeer in de Sint-Rochusstraat wordt tweerichtingsverkeer van 12 tot 18 uur.

Op het Onze-Lieve-Vrouwkerkplein rond de kerk tot aan de Nachtegaalstraat wordt alle verkeer alsook parkeren of stilstaan van voertuigen verboden vanaf 12 uur.

Het verkeer komende uit de Kapittelstraat zal tussen 12 en 18 uur, voorlangs de kerk via de Nachtegaalstraat de Noordlaan kunnen bereiken.

De parking Gedempte Dender blijft toegankelijk via de Kasteelstraat, maar niet via de Papiermolenstraat. Verkeer blijft mogelijk in de Kasteelstraat en Veerstraat.

De paaltjes aan de Kazernestraat/Noordlaan worden neergelaten van 12 tot 18 uur.

Op de wegen die toegang verschaffen tot de omloop wordt slechts plaatselijk verkeer toegelaten.

Er wordt een wegomlegging voorzien voor het doorgaand verkeer.

(foto: Argenta Running Tour)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie