Vlaams Belang ontstemd over historisch korte politieraad

Buggenhout/Lebbeke – Gunther Buggenhout en Steven Creyelman, gemeenteraadsleden voor Vlaams Belang in respectievelijk Lebbeke en Buggenhout, reageren verbolgen op de politieraad van de zone Buggenhout-Lebbeke van vorige woensdag. “75 euro per raadslid om net geen 10 minuten vergaderen is beschamend”, aldus beide politici.

“Een presentiegeld van 75 euro om 10 minuten te vergaderen, komt omgerekend neer op 450 euro per uur”, laat Steven Creyelman weten. “De non-vergadering van afgelopen woensdag kost de belastingbetaler handenvol geld en dan schrikken de traditionele partijen ervan dat de mensen walgen van de politiek. Ik heb er maar één woord voor: beschamend! 3

Gunther Buggenhout: “We weigeren deze zitpenning en zullen dan ook niet nalaten om de twee keer 75 euro te schenken aan een goed doel.”

“We stellen bovendien vast dat de meerderheidspartijen de weinige bevoegdheden van de raad nog verder proberen uit te hollen door de financiële bevoegdheid van het politiecollege op te drijven naar 8.500 euro. In de zone Buggenhout-Lebbeke was de politieraad door de meerderheidspartijen al gereduceerd tot het spreekwoordelijke beslissen over tafels en stoelen én met deze beslissing wordt zelfs dat ons afgenomen. Dan kunnen we het boeltje net zo goed opdoeken”, aldus Steven Creyelman en Gunther Buggenhout.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord