Zoek

Jelle Veyt is vastberaden de Mount Everest te beklimmen

jelle veyt

jelle veyt
Dendermonde – Op 1 april vertrekt Jelle Veyt naar de Mount Everest om deze zonder extra zuurstof te beklimmen.

Jelle is daarmee niet aan zijn eerste avontuur toe.

Twee jaar geleden, in juli 2013, fietste hij vanuit Dendermonde naar Nepal om 5 maanden en 13.500 kilometer later de voet van deze berg te bereiken. Maar toen in april 2014 16 sherpa’s het leven lieten, werden alle expedities afgeschaft. De teleurstelling duurde niet lang en Jelle bereidt zich in België voor op een nieuwe poging om zijn droom waar te maken.

Jelle Veyt hoopt de eerste Belg te zijn die niet alleen op eigen krachten naar de voet van deze reus rijdt, maar hem ook overwint zonder zuurstofflessen. Hij plant in de tweede helft van mei de top van de Mount Everest te bereiken.

Deze keer gaat hij niet alleen maar zal zijn vriendin en regisseur Wendy Montellano (o.a. Peking Express en Jambers) hem vergezellen en zijn avontuur op beeld vastleggen. Alles wordt goed gedocumenteerd met het oog op een documentaire en een weekly update op zijn website.

Als voormalig straatkind zamelt Jelle Veyt nog altijd geld in voor Shangrila Home, de organisatie die in Kathmandu straatkinderen opvangt en een thuis geeft. Hij vindt het persoonlijk belangrijk zich in te zetten voor deze kwetsbare groep. Zeker nu hij zelf gezien heeft hoe daar gewerkt wordt, is het verlangen hen meer middelen aan te bieden alleen maar groter geworden.

Meer informatie: www.jelleveyt.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie