Zoek

Stadsgarage onderhoudt voortaan ook OCMW-wagenpark

Dendermonde – Vorig jaar nam de stad een nieuw technisch centrum in gebruik dat ook dienst doet als stadsgarage. Het schepencollege keurde op 30 maart een samenwerking goed met het OCMW waardoor de stad zal instaan voor het onderhoud van het rollend materieel en het wagenpark van het OCMW.

Om de investering van de stad in het nieuw technisch centrum te optimaliseren, werd uitgekeken naar een uitbreiding van het takenpakket en zo kwam men terecht bij het OCMW.

“Het onderhoud van het wagenpark van het OCMW-Dendermonde wordt momenteel uitgevoerd door een aantal plaatselijke garagehouders. Deze manier van werken is historisch gegroeid, gelet op het feit dat er geen alternatief was, doch is niet steeds tijd- en kostenefficiënt. Voor het onderhoud van het overige rollend materieel (grasmaaiers, …) en de kleinere machines wordt beroep gedaan op eigen personeel”, aldus de stad.

De stadsgarage zal naast het onderhoud en de herstellingen eveneens ondersteuning bieden bij depannages. “Deze manier van werken heeft als voordeel dat kan worden gegarandeerd dat de voertuigen zeer korte tijd buiten dienst zijn, er opvolging van de voertuigen op maat kan gebeuren en kan worden ingespeeld met de onderhoudsbeurten op de gebruiksomstandigheden van de voertuigen.”

“Voor de ondersteuning vanuit de stadsgarage wordt een kostendoorrekening aan het OCMW vooropgesteld. Bij deze doorrekening wordt enkel rekening gehouden met de uitgaven van de verbruiksgoederen en de gepresteerde uren.”

Het OCMW beschikt over 16 voertuigen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie