Provincieraad herbekijkt inplanting nieuw gevangenis

Dendermonde – De Provincieraad bekijkt vandaag een nieuw Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat een nieuwe gevangenis in Dendermonde moet mogelijk maken.

“De 2 vorige PRUPs waren immers onwettig en werden bijgevolg telkens door de Raad van State vernietigd. Dit derde PRUP zou de inplanting van een nieuwe gevangenis alsnog moeten mogelijk maken op de site Oud-Klooster”, aldus de Johan Verbrugghen namens het comité Oud-Klooster.

“We zijn verwonderd dat men blijft vasthouden aan diezelfde ongeschikte locatie. Reeds sedert 2003 probeert men op deze plaats de bouw van de gevangenis tevergeefs te realiseren.”

Johan Verbrugghen: “De comités Oud-Klooster, Comité Krijgem en vzw Raldes blijven strijden voor het behoud van deze waardevolle groene open ruimte in de Dendervallei vlakbij het centrum van Dendermonde.We zullen dan ook naar aanleiding van het openbaar onderzoek het gehele dossier opnieuw bekijken en de nodige bezwaren formuleren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord