Zoek

Provincieraad herbekijkt inplanting nieuw gevangenis

Dendermonde – De Provincieraad bekijkt vandaag een nieuw Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat een nieuwe gevangenis in Dendermonde moet mogelijk maken.

“De 2 vorige PRUPs waren immers onwettig en werden bijgevolg telkens door de Raad van State vernietigd. Dit derde PRUP zou de inplanting van een nieuwe gevangenis alsnog moeten mogelijk maken op de site Oud-Klooster”, aldus de Johan Verbrugghen namens het comité Oud-Klooster.

“We zijn verwonderd dat men blijft vasthouden aan diezelfde ongeschikte locatie. Reeds sedert 2003 probeert men op deze plaats de bouw van de gevangenis tevergeefs te realiseren.”

Johan Verbrugghen: “De comités Oud-Klooster, Comité Krijgem en vzw Raldes blijven strijden voor het behoud van deze waardevolle groene open ruimte in de Dendervallei vlakbij het centrum van Dendermonde.We zullen dan ook naar aanleiding van het openbaar onderzoek het gehele dossier opnieuw bekijken en de nodige bezwaren formuleren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie